| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme ambasade:

Ponedeljak - petak: 09:00 – 16:30 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

PONEDELJKOM, UTORKOM, SREDOM i ČETVRTKOM od 10:00 - 15:00 časova, (sključivo prema unapred elektronski ON LINE zakazanim terminima). Režim rada konzularnog odeljenja molimo pogledajte  OVDE

Praznici

Geografska adresa:
Munkedamsveien 59B
0270 Oslo
NORWAY

Poštanska adresa na koju treba slati pisma i preporučene pošiljke:

Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo
NORWAY

Telefon: + 47 / 23 11 52 20

KONZULARNE NFORMACIJE RADNIM DANOM OD 10:00 DO 15:00 H na 

telefon: + 47 23 11 52 23

Lokacija/Mapa

Faks:     + 47 / 23 11 52 27

Za VRLO HITNE slučajeve van radnog vremena:

             + 47 / 908 04 967

Konzularna nadležnost

Е-mail: Ambasada

           ambasada@serbianembassy.no

Е-mail: Konzularno odeljenje

           konzularno@serbianembassy.no

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.oslo.mfa.gov.rs/lat/index.php  

Broj bankovnog računa Ambasade (NORDEA) za plaćanje konzularnih usluga iz Norveške: 6001.07.02391. - VAŽNO - UPLATU VRŠITI NAKON ZAKAZIVANJA TERMINA ISKLJUČIVO U MESECU U TOKU KOJEG JE TERMIN ZAKAZAN. KRAJEM MESECA (2-3 DANA DO ISTEKA MESECA) UPLATA KONZULARNE TAKSE MOGUĆA JE SAMO U GOTOVOM NOVCU. 

Za uplate sa Islanda: IBAN: NO2460010702391 SWIFT: NDEANOKK - VAŽNO - PRE UPLATE KONZULARNE TAKSE MOLIMO POŠALJITE POTREBNA DOKUMENTA I PROVERITE DA LI IH JE AMBASADA PRIMILA. UPLATU UVEĆATI ZA 50 NOK ZBOG TROŠKOVA TRANSFERA  NOVCA.

Priznanica o naplaćenoj Republičkoj administrativnoj taksi će biti dostavljena stranci prilikom preuzimanja/dostave predmeta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

"ONLAJN" ZAKAZIVANjE TERMINA ZA PRUŽANjE KONZULARNIH USLUGA

Obaveštavamo da se u Ambasadi Republike Srbije u Oslu od 31.maja 2022. godine primenjuje novi način zakazivanja termina za pružanje konzularnih usluga za period od 01. Jula 2022. godine.  

Stranke će samostalno zakazivati termine za pružanje svih konzularnih usluga  isključivo putem "onlajn" aplikacije e-KONZULAT.  Radi rezervacije termina molimo da na dole navednom linku u prozoru za izbor zemlje ukucate početna slova za Norvešku a zatim klikom izaberete Norvešku.

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs/

Za dodatne informacije, molimo da kliknete na POMOĆ u aplikaciji.
Ukoliko su u pitanju specifični slučajevi potrebno je da se za dodatna pojašnjenja i/ili instrukcije obratite emejlom na adresu Konzularnog odeljenja konzularno@serbianembassy.no

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Нове електронске услуге за држављане Републике Србије који живе и раде у иностранству

Држављани Републике Србије који живе и раде у иностранству,а који имају регистрован налог на порталу еУправа, могу од 31.10.2022. електронским путем да дају изјаву односно сагласност за издавање пасоша малолетном држављанину Републике Србије. Ова услуга се не наплаћује. Сагласност важи 30 дана. Pored toga biće u mogućnosti da pribave elektronski Izvod iz matične knjige, kao i elektronsko uverenje o državljanstvu. Detalji u vezi sa tehničkim preduslovima za njihovo pribavljanje mogu se naći  na portalu eKonzulat. 

-------------------------------------------------------------------------

Izdavanje parametara za aplikaciju elektronske identifikacije ConsentID

Počev od 01.02.2023. godine Ambasada RS Oslo izdavaće parametre za elektronsku identifikaciju prilikom korišćenja aplikacije ConsentID. Za više informacija molimo pogledajte rubriku Konzularne usluge.

Putovanje u Republiku Srbiju sa norveškim putnim listom (Nodpass/Emergency passport)

Putnici koji planiraju da putuju u Republiku Srbiju sa norveškim putnim listom (Nødpass/Emergency passport) mogu to nesmetano učiniti ukoliko se ulazak odnosno izlazak iz Republike Srbije odvija u granicama važenja pomenutog dokumenta.

 

COVID - 19 USLOVI ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

COVID - 19 USLOVI ZA ULAZAK U KRALJEVINU NORVEŠKU


 
 
 
Poseta ministarke za evropske integracije Tanje Mišćević Oslu

14.03.2023.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević boravila je 13. marta u Oslu, gde je imala susret sa norveškom ministarkom spoljnih poslova Aniken Hutifelt, predsednicom Stalnog komiteta za spoljne poslove i odbranu Ine Eriksen Soreide, kao i sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Ejvindom Vadom Petersonom. Tokom boravka u Oslu, ministarka Miščević susrela se i sa istraživačima i ekspertima Norveškog instituta za spoljne poslove u oblastima Evropske unije i Zapadnog Balkana.  Predstavljeni su reformski procesi u Srbiji, a razgovarano je i o podršci Norveške jačanju administrativnih kapaciteta Srbije, kao i daljem razvoju saradnje u oblasti energetike.  


 


Prvi Sretenjski sabor u Jeshajmu

27.02.2023.

Ambasador Dragan Petrović otvorio je 25. februara u Jeshajmu Prvi Sretenjski sabor, pozdravivši učesnike i goste manifestacije organizovane od strane Srpskog društva „Miloš Obilić“. Ambasador Petrović podržao je ideju predsednika i članova ovog društva da Sretenjski sabor prepraste u redovno godišnje okupljanje u Jeshajmu u čast državnosti Republike Srbije. Tokom sabora organizovani su fudbalski turnir uz učešće 10 ekipa sačinjenih od predstavnika drugih srpskih udruženja u Norveškoj, takmičenje Trojka iz bloka, kao i prigodan kulturno-umetnički program.  


 


Raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata dijaspore

03.02.2023.

Raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata dijaspore

MSP Ivica Dačić doneo je 16.01.2023. godine odluku br. 17/30-2023/01 o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, a koji imaju za cilj upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpksog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu. Takođe, doneta je i odluka br. 18/30-2023-01 o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, a koji imaju za cilj upotrebu, učenje, čuvanje, negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog i verskog identiteta.

Uvid u raspisane konkurse za sufinansiranje projekata možete izvršiti na sledećim linkovima:
www.mfa.gov.rs
https://www.dijaspora..gov.rs/konkursi.html


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova