| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme ambasade:

Ponedeljak - petak: 09:00 – 16:30 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

PONEDELJKOM, UTORKOM, SREDOM i ČETVRTKOM od 10:00 - 15:00 časova, (sključivo prema unapred elektronski ON LINE zakazanim terminima). Režim rada konzularnog odeljenja molimo pogledajte  OVDE

Praznici

Geografska adresa:
Munkedamsveien 59B
0270 Oslo
NORWAY

Poštanska adresa na koju treba slati pisma i preporučene pošiljke:

Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo
NORWAY

Telefon: + 47 / 23 11 52 20

KONZULARNE NFORMACIJE RADNIM DANOM OD 10:00 DO 15:00 H na 

telefon: + 47 23 11 52 23

Lokacija/Mapa

Faks:     + 47 / 23 11 52 27

Za VRLO HITNE slučajeve van radnog vremena:

             + 47 / 908 04 967

Konzularna nadležnost

Е-mail: Ambasada

           ambasada@serbianembassy.no

Е-mail: Konzularno odeljenje

           konzularno@serbianembassy.no

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.oslo.mfa.gov.rs/lat/index.php  

Broj bankovnog računa Ambasade (NORDEA) za plaćanje konzularnih usluga iz Norveške: 6001.07.02391. - VAŽNO - UPLATU VRŠITI NAKON ZAKAZIVANJA TERMINA ISKLJUČIVO U MESECU U TOKU KOJEG JE TERMIN ZAKAZAN. KRAJEM MESECA (2-3 DANA DO ISTEKA MESECA) UPLATA KONZULARNE TAKSE MOGUĆA JE SAMO U GOTOVOM NOVCU. 

Za uplate sa Islanda: IBAN: NO2460010702391 SWIFT: NDEANOKK - VAŽNO - PRE UPLATE KONZULARNE TAKSE MOLIMO POŠALJITE POTREBNA DOKUMENTA I PROVERITE DA LI IH JE AMBASADA PRIMILA. UPLATU UVEĆATI ZA 50 NOK ZBOG TROŠKOVA TRANSFERA  NOVCA.

Priznanica o naplaćenoj Republičkoj administrativnoj taksi će biti dostavljena stranci prilikom preuzimanja/dostave predmeta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

"ONLAJN" ZAKAZIVANjE TERMINA ZA PRUŽANjE KONZULARNIH USLUGA

Obaveštavamo da se u Ambasadi Republike Srbije u Oslu od 31.maja 2022. godine primenjuje novi način zakazivanja termina za pružanje konzularnih usluga za period od 01. Jula 2022. godine.  

Stranke će samostalno zakazivati termine za pružanje svih konzularnih usluga  isključivo putem "onlajn" aplikacije e-KONZULAT.  Radi rezervacije termina molimo da na dole navednom linku u prozoru za izbor zemlje ukucate početna slova za Norvešku a zatim klikom izaberete Norvešku.

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs/

Za dodatne informacije, molimo da kliknete na POMOĆ u aplikaciji.
Ukoliko su u pitanju specifični slučajevi potrebno je da se za dodatna pojašnjenja i/ili instrukcije obratite emejlom na adresu Konzularnog odeljenja konzularno@serbianembassy.no

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Нове електронске услуге за држављане Републике Србије који живе и раде у иностранству

Држављани Републике Србије који живе и раде у иностранству,а који имају регистрован налог на порталу еУправа, могу од 31.10.2022. електронским путем да дају изјаву односно сагласност за издавање пасоша малолетном држављанину Републике Србије. Ова услуга се не наплаћује. Сагласност важи 30 дана. Pored toga biće u mogućnosti da pribave elektronski Izvod iz matične knjige, kao i elektronsko uverenje o državljanstvu. Detalji u vezi sa tehničkim preduslovima za njihovo pribavljanje mogu se naći  na portalu eKonzulat. 

-------------------------------------------------------------------------

Izdavanje parametara za aplikaciju elektronske identifikacije ConsentID

Počev od 01.02.2023. godine Ambasada RS Oslo izdavaće parametre za elektronsku identifikaciju prilikom korišćenja aplikacije ConsentID. Za više informacija molimo pogledajte rubriku Konzularne usluge.

Putovanje u Republiku Srbiju sa norveškim putnim listom (Nodpass/Emergency passport)

Putnici koji planiraju da putuju u Republiku Srbiju sa norveškim putnim listom (Nødpass/Emergency passport) mogu to nesmetano učiniti ukoliko se ulazak odnosno izlazak iz Republike Srbije odvija u granicama važenja pomenutog dokumenta.


 
 
 
Portal za strance "Welcome to Serbia"

Strani državljani mogu podneti zahtev za izdavanje vize C ili D onlajn preko Portala za strance "Welcome to Serbia" koji se nalazi na internet stranici www.welcometoserbia.gov.rs. 


Drugi Sretenjski Sabor

Prvi savetnik, Irina Žarin otvorila je Drugi Sretenjski sabor koji je u organizaciji Srpskog društva „Miloš Obilić“ održan 23.03.2024. godine u Jeshajmu.
Kao i prethodne godine, ovogodišnji Sabor okupio je članove srpske dijaspore u Norveškoj sa ciljem negovanja srpske kulture i tradicije kroz različite vidove društvenih aktivnosti poput fudbalskog turnira na kojem je učestvovalo 16 ekipa, uključujući i norveške timove, degustaciju gastronomskih proizvoda, kao i prigodan kulturno-umetnički program.   


Dan Frankofonije u Oslu

19.03.2024.

Ovogodišnji Dan Frankofonije obeležen je 15. marta, a jedan od organizatora manifestacije bila je i Ambasada Republike Srbije u Oslu. Prisutnima su se ovom prilikom obratili ambasadori Francuske, Tunisa i Rumunije, nakon čega je usledio koncert klasične muzike u izvođenju umetnika iz R. Koreje i Norveške. U završnom delu manifestacije gosti su imali priliku da se bliže upoznaju sa pojedinim zemljama i frankofonim organizacijama, učesnicima manifestacije, kroz različite promotivne materijale i degustaciju nacionalnih gastronomskih proizvoda.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova