| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:30 – 16:30 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

utorkom i petkom od 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Geografska adresa:
Munkedamsveien 59B
0270 OSLO
NORVEŠKA

Poštanska adresa:

PO Box 4035 AMB, 0244 OSLO
NORWAY

Telefon: + 47 / 23 11 52 20 Lokacija/Mapa
Faks:     + 47 / 22 83 83 14 Konzularna nadležnost

Е-mail: ambasada@serbianembassy.no

            konzularno@serbianembassy.no

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.oslo.mfa.gov.rs  
Broj bankovnog računa Ambasade (NORDEA) za plaćanje konzularnih usluga: 6001.07.02391 (priznanica o naplaćenoj Republičkoj administrativnoj taksi će biti dostavjena stranci prilikom preuzimanja/dostave predmeta).

 


 
 
 
KONKURS ZA FINANSIRANJE I SUFINANSIRANJE PROJEKATA U OBLASTI KULTURNIH DELATNOSTI SRBA U INOSTRANSTVU U 2019. GODINI

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je 10. januara 2019. godine Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulturnih delatnosti Srba u inostranstvu u 2019. godini. Rok za podnošenje konkursnih prijava je 1. mart 2019. godine.Tekt Konkursa možete preuzeti na sajtu Ministarstva kulture na internet adresi:

http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-finansiranje-ili-sufinansiranje-projekata-u-oblasti-kulturnih-delatnosti-srba-u-inostranstvu-u-2019--godini


KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA U OBLASTI PREVOĐENJA REPREZENTATIVNIH DELA SRPSKE KNJIŽEVNOSTI U INOSTRANSTVU U 2019. GODINI

Obaveštavamo da je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2019. gdoini, koji je otvoren do 1. marta 2019. godine. Tekst konkursa i prijavni formular mogu se preuzeti na sajtu Ministarstva kulture na adresi http://www.kultura.gov.rs/lat/konkursi/konkurs-za-sufinansiranje-mobilnosti-umetnika-i-profesionalaca-u-oblasti-kulture-i-umetnosti-u-2019--godini-


DESETA KONFERENCIJA SRPSKE MEDICINSKE DIJASPORE - BEOGRAD 20-22. JUN 2019. GODINE

Deseta konferencija srpske medicinske dijaspore održaće se u Beogradu od 20. do 22. juna 2019. godine, pod pokroviteljstvom NJ.K.V. Princa Aleksandra i Katarine Karađorđević. Cilj konferencije je da se srpski lekari iz inostranstva i međunarodni medicinski stručnjaci okupe u misiji podrške srpskom zdravstvenom sistemu.

"NJ.E. g-din Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Kneza Miloša 24-26

11000 Beograd

 

Vaša Ekselencijo,

 

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je u toku proces organizovanja Desete konferencije srpske medicinske dijaspore koja će se održati u Beogradu, od 20. do 22. juna 2019. godine, pod pokroviteljstvom mog supruga i mene. Prijem za sve učesnike održaće se 20. juna 2019. godine u Kraljevskom dvoru. nakon čega sledi večera u čast naših predavača i naših partnera.

Cilj Konferencije je da okupi srpske lekare iz inostranstva kao i međunarodne medicinske stručnjake da se udruže u misiji podrške srpskom zdravstvenom sistemu promovišući solidarnost, prijateljstvo i razmenu znanja.

Pored Ministarstva spoljnih poslova, naši partneri u organizaciji Konferencije su i Ministarstvo zdravlja, Svetska zdravstvena organizacija, Medicinski fakultet, Univerzitetska dečija klinika, Lekarska komora Srbije i Kraljevski medicinski odbor.

Bila bi nam velika čast da Ministarstvo spoljnih poslova podrži Desetu konferenciju srpske medicinske dijaspore objavljivanjem informacije o njoj na svojoj internet stranici, kao i upućivanjem ambasadore Srbije u inostranstvu da obaveste naše lekare u zemljama u kojima su na službi o ovoj važnoj konferenciji.

Radujemo se Vašem učešću na svečanom otvaranju u hotelu Hilton u Beogradu, u četvrtak 20. juna 2019. u 9:00 sati, kao i Vašem zvaničnom obraćanju lekarima koji prisustvuju Konferenciji.

Iskreno Vaša,

NJ.K.V. Princeza Katarina"


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova