| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време амбасаде:
Понедељак - петак: 09:00 – 16:30 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):

ПОНЕДЕЉКОМ,УТОРКОМ,СРЕДОМ и ЧЕТВРТКОМ од 10:00 - 15:00 часова (искључиво према унапред електронски ON LINE заказаним терминима). Режим рада конзуларног одељења молимо погледајте  ОВДЕ

Празници


Географска адреса:

Munkedamsveien 59B
0270 Оslo
NORWAY

Поштанска адреса на коју треба слати писма и препоручене пошиљке:

Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo

NORWAY

Телефон:  + 47 / 23 11 52 20 

КОНЗУЛАРНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ РАДНИМ ДАНОМ ОД 10:00 ДО 15:00 ЧАСОВА на 

телефон:  +47 23 11 52  23

Локација/Мапа
Факс:        + 47 / 23 11 52 27 Конзуларна надлежност

За  ВРЛО ХИТНЕ случајеве ван радног времена:

                 +47 / 908 04 967

Е-mail: Амбасада

            ambasada@serbianembassy.no

Е-mail: Конзуларно одељење

            konzularno@serbianembassy.no

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.oslo.mfa.gov.rs/cir/  

Број банковног рачуна Амбасаде (NORDEA) за плаћање конзуларних услуга из Норвешке:  6001.07.02391. - ВАЖНО - УПЛАТУ ВРШИТИ НАКОН ЗАКАЗИВАЊА ТЕРМИНА ИСКЉУЧИВО У МЕСЕЦ У У ТОКУ КОЈЕГ JE  ТЕРМИН ЗАКАЗАН. КРАЈЕМ МЕСЕЦА (2-3 ДАНА ДО ИСЕКА МЕСЕЦА) УПЛАТА КОНЗУЛАРНЕ ТАКСЕ МОГУЋА ЈЕ САМО У ГОТОВОМ НОВЦУ. 

За уплате са Исланда: IBAN NO2460010702391, SWIFT:NDEANOKK.  - ВАЖНО - ПРЕ УПЛАТЕ КОНЗУЛАРНЕ ТАКСЕ МОЛИМО ПОШАЉИТЕ ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА И ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ИХ ЈЕ АМБАСАДА ПРИМИЛА. УПЛАТУ УВЕЋАТИ ЗА 50 НОК ЗБОГ ТРОШКОВА ТРАНСФЕРА НОВЦА.

Признаница о наплаћеној Републичкој административној такси биће достављена странци приликом преузимања/доставе предмета.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

"ОНЛАЈН" ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПРУЖАЊЕ КОНЗУЛАРНИХ УСЛУГА

Обавештавамо да се у Амбасади Републике Србије у Ослу од 31.маја 2022. године примењује нови начин заказивања термина за пружање конзуларних услуга за период од 01. Јула 2022. године.  
Странке ће самостално заказивати термине за пружање свих конзуларних услуга  искључиво путем "онлајн" апликације е-КОНЗУЛАТ.  Ради резервације термина молимо да на доле наведном линку у прозору за избор земље укуцате почетна слова за Норвешку а затим кликом изаберете Норвешку. 

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs/

За додатне информације, молимо да кликнете на ПОМОЋ у апликацији.

Уколико су у питању специфични случајеви потребно је да се за додатна појашњења и/или инструкције обратите емејлом на адресу Конзуларног одељења konzularno@serbianembassy.no

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Нове електронске услуге за држављане Републике Србије који живе и раде у иностранству

Држављани Републике Србије који живе и раде у иностранству,а који имају регистрован налог на порталу еУправа, могу од 31.10.2022. електронским путем да дају изјаву односно сагласност за издавање пасоша малолетном држављанину Републике Србије. Ова услуга се не наплаћује. Сагласност важи 30 дана.  Поред тога биће у могућности да прибаве електронски Извод из матичне књиге, као и електронско уверење о држављанству. Детаљи у вези са техничким предусловима могу се наћи  на порталу еКонзулат. 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Издавање параметара за апликацију електронске идентификације ConsentID

Почев од 01.02.2023. године Амбасада РС Осло издаваће параметре за електронску идентификацију приликом коришћења апликације ConsentID. За више информација молимо погледајте рубрику Конзуларне услуге.

Путовање у Републику Србију са норвешким путним листом (Nodpass/Emergency passport)

Путници који планирају да путују у Републику Србију са норвешким путним листом (Nødpass/Emergency passport) могу то несметано учинити уколико се улазак односно излазак из Републике Србије одвија у границама важења поменутог документа.

 


 
 
 
Портал за странце "Welcome to Serbia"

Страни држављани могу поднети захтев за издавање визе Ц или Д онлајн преко Портала за странце "Welcome to Serbia" који се налази на интернет страници www.welcometoserbia.gov.rs. 


Други Сретењски Сабор

Први саветник, Ирина Жарин отворила је Други Сретењски сабор који је у организацији Српског друштва „Милош Обилић“ одржан 23.03.2024. године у Јесхајму.
Као и претходне године, овогодишњи Сабор окупио је чланове српске дијаспоре у Норвешкој са циљем неговања српске културе и традиције кроз различите видове друштвених активности попут фудбалског турнира на којем је учествовало 16 екипа, укључујући и норвешке тимове, дегустацију гастрономских производа, као и пригодан културно-уметнички програм.   

 


Дан Франкофоније у Ослу

19.03.2024.

Овогодишњи Дан Франкофоније обележен је 15. марта, а један од организатора манифестације била је и Амбасада Републике Србије у Ослу. Присутнима су се овом приликом обратили амбасадори Француске, Туниса и Румуније, након чега је уследио концерт класичне музике у извођењу уметника из Р. Кореје и Норвешке. У завршном делу манифестације гости су имали прилику да се ближе упознају са појединим земљама и франкофоним организацијама, учесницима манифестације, кроз различите промотивне материјале и дегустацију националних гастрономских производа.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова