| |     ћирилица | english  
Naslovna
Verske zajednice u Kraljevini Norveškoj

Norveška Vlada iz državnog budžeta finansira sve registrovane verske zajednice u Kraljevini Norveškoj, a subvencije se od države dobijaju na osnovu broja registrovanih članova.

Pristupnice za članstvo u verskoj zajednici se prosleđuju nadležnim norveškim organima i na osnovu njih se dobijaju sredstva od države.

Ukoliko niste registrovani kao član u nekoj od verskih zajednica, novac koji je u tu svrhu namenjen i automatski se odbija od prihoda, uplaćuje se norveškoj luteransko-protestantskoj zajednici.

Novac koji verske zajednice dobijaju po osnovu registracije članstva, najčešće se koristi za organizovanje duhovnih, kulturnih i drugih aktivnosti, kao i za održavanje prostorija.

Ukoliko želite da postanete član jedne od parohija Srpske pravoslavne crkve, sve potrebne informacije i formulare za prijavu možete naći na Internet adresi Parohije Sveti Vasilije Ostroški u Oslu http://vasilijeostroski.com/clanstvo-u-parohiju i Parohije Sveti Dimitrije Solunski u Kristijansandu http://svetidimitrije.no/parohija/clanstvo.html.

Informacije o članstvu u Islamskoj zajednici dostupne su na sledećem linku: http://www.izbih.no/.Dijaspora
Verske zajednice u Kraljevini Norveškoj
O dijaspori i Srbima u regionu
Klubovi i udruženja
Mediji
Dopunska nastava
Srpska pravoslavna crkva
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali