| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време амбасаде:
Понедељак - петак: 09:00 – 16:30 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):

УТОРКОМ и ЧЕТВРТКОМ од 10:00 - 15:00 часова (искључиво према унапред - телефоном - заказаним терминима). Режим рада конзуларног одељења молимо погледајте  ОВДЕ

Празници


Географска адреса:
Munkedamsveien 59B
0270 ОСЛО
НОРВЕШКА

Поштанска адреса на коју треба слати писма и препоручене пошиљке:

PO Box 4035 AMB, 0244 OSLO
NORWAY

Телефон:  + 47 / 23 11 52 20 

ИНФОРМАЦИЈЕ И ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА:
РАДНИМ ДАНОМ ОД 10:00 ДО 15:00 ЧАСОВА

Локација/Мапа
Факс:        + 47 / 22 83 83 14 Конзуларна надлежност

За  ВРЛО ХИТНЕ случајеве ван радног времена:

                 +47 / 953 65 811

Е-mail: Амбасада

            ambasada@serbianembassy.no

Е-mail: Конзуларно одељење

            konzularno@serbianembassy.no

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.oslo.mfa.gov.rs/cir/  

Број банковног рачуна Амбасаде (NORDEA) за плаћање конзуларних услуга из Норвешке:  6001.07.02391. - ВАЖНО - НЕ ВРШИТИ УПЛАТЕ БЕЗ ПРЕТХОДНОГ ЗАКАЗИВАЊА ТЕРМИНА ДОЛАСКА У АМБАСАДУ.

За уплате са Исланда: IBAN NO2460010702391, SWIFT:NDEANOKK.  - ВАЖНО - ПРЕ УПЛАТЕ КОНЗУЛАРНЕ ТАКСЕ МОЛИМО ПОШАЉИТЕ ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА И ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ИХ ЈЕ АМБАСАДА ПРИМИЛА. УПЛАТУ УВЕЋАТИ ЗА 50 НОК ЗБОГ ТРОШКОВА ТРАНСФЕРА НОВЦА.

Признаница о наплаћеној Републичкој административној такси биће достављена странци приликом преузимања/доставе предмета.

COVID - 19 УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

COVID - 19 УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У КРАЉЕВИНУ НОРВЕШКУ


 
 
 
ГЛАСАЊЕ У АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОСЛУ НА РЕФЕРЕНДУМУ 16.01.2022.

31.12.2021.

Републичка изборна комисија донела је Решење у складу са којим ће у Амбасади Републике Србије у Ослу бити отворено гласачко место на републичком референдуму, расписаном за 16.01.2022. године.

Право гласа имају сви наши држављани који су се пријавили преко Амбасаде Републике Србије у Ослу и добили Решење о упису у Јединствени бирачки списак по месту боравишта у иностранству.

Гласачко место биће отворено 16. јануара 2022. године од 07-20 часова у просторијама Амбасаде,  Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo,  уз поштовање важећих епидемиолошких мера (обавезно ношење маске и прописана раздаљина).

Као доказ идентитета, на гласање је потребно понети важећу личну карту или пасош Републике Србије.
 


Оn-line концерт деветогодишњег композитора Андреја Стојановића

29.12.2021.

Амбасада Републике Србије у Ослу вас позива да на Божић, 7. јануара 2022. године у 18.00 часова, заједно погледамо on-line концерт деветогодишњег композитора  Андреја Стојановића на YouTube каналу

https://www.youtube.com/channel/UCGAcq1uBo_mnA7KkIrYnREA.

Наш Андреј ће заједно са римским оркестром „Citta di Roma“, пијанисткињом Кристианом Пегораром и под диригентском палицом маестра Лоренца Порција, представити своје композиције Валцер за Нарни, Сонатину бр1, Валцер за Иванку, Варијације бр 1: Мама и тата ја вас много волим, Новогодишњи марш и Симфонију бр 1.


Расписивању републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије

02.12.2021.

Амбасада Републике Србије у Краљевини Норвешкој обавештава да је председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић потписао Одлуку о расписивању републичког референдума ради потврђивања Акта о промени Устава Републике Србије, који ће бити одржан 16. јануара 2022. године.

Министарство државне управе и локалне самоуправе издало је Обавештење за бираче који имају боравиште у иностранству о остваривању бирачког права на републичком референдуму, које је доступно на следећем линку:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-republickom-referendumu/

Увид у јединствени бирачки списак (ЈБС) може се извршити електронским путем, уношењем података о јединственом матичном броју грађана и регистарском броју личне карте на званичној страници Министарства државне управе и локалне самоуправе:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Држављани Републике Србије са бирачким правом,  који бораве у Краљевини Норвешкој или Републици Исланд, могу поднети захтев за гласање на предстојећем референдуму преко Амбасаде Републике Србије у Ослу, најкасније до поноћи  25. децембра 2021. године.

Формулар захтева за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству можете преузети ОВДЕ.

Потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша, личне карте или возачке дозволе Р. Србије потребно је до назначеног рока доставити Амбасади Републике Србије у Ослу поштом, факсом или мејлом.

Адреса:
Embassy of the Republic of Serbia, Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo
Факс (0047) 2283-8314

E-mail: ambasada@serbianembassy.no

Лице које је држављанин Р. Србије и има пребивалиште у Републици Србији, а није уписано у јединствени бирачки списак, потребно је да преко Амбасаде поднесе захтев за упис у ЈБС.

Формулар захтева за упис у јединствени бирачки списак можете преузети ОВДЕ.

Тек након што захтев буде решен, односно надлежни орган донесе решење о упису у ЈБС, дипломатско-конзуларно представништво може примити и процесуирати захтев за гласање у иностранству.

Напомена: гласачко место ће бити отворено под условом да је пријављено минимум 100 гласача.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова