| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време амбасаде:
Понедељак - петак: 09:00 – 16:30 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):

УТОРКОМ,СРЕДОМ и ЧЕТВРТКОМ од 10:00 - 15:00 часова (искључиво према унапред електронски ON LINE заказаним терминима). Режим рада конзуларног одељења молимо погледајте  ОВДЕ

Празници


Географска адреса:
Munkedamsveien 59B
0270 ОСЛО
НОРВЕШКА

Поштанска адреса на коју треба слати писма и препоручене пошиљке:

PO Box 4035 AMB, 0244 OSLO
NORWAY

Телефон:  + 47 / 23 11 52 20 

ИНФОРМАЦИЈЕ И ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА:
РАДНИМ ДАНОМ ОД 10:00 ДО 15:00 ЧАСОВА

Локација/Мапа
Факс:        + 47 / 22 83 83 14 Конзуларна надлежност

За  ВРЛО ХИТНЕ случајеве ван радног времена:

                 +47 / 908 04 976

Е-mail: Амбасада

            ambasada@serbianembassy.no

Е-mail: Конзуларно одељење

            konzularno@serbianembassy.no

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.oslo.mfa.gov.rs/cir/  

Број банковног рачуна Амбасаде (NORDEA) за плаћање конзуларних услуга из Норвешке:  6001.07.02391. - ВАЖНО - УПЛАТУ ВРШИТИ НАКОН ЗАКАЗИВАЊА ТЕРМИНА ИСКЉУЧИВО У МЕСЕЦ У У ТОКУ КОЈЕГ JE  ТЕРМИН ЗАКАЗАН. 

За уплате са Исланда: IBAN NO2460010702391, SWIFT:NDEANOKK.  - ВАЖНО - ПРЕ УПЛАТЕ КОНЗУЛАРНЕ ТАКСЕ МОЛИМО ПОШАЉИТЕ ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА И ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ИХ ЈЕ АМБАСАДА ПРИМИЛА. УПЛАТУ УВЕЋАТИ ЗА 50 НОК ЗБОГ ТРОШКОВА ТРАНСФЕРА НОВЦА.

Признаница о наплаћеној Републичкој административној такси биће достављена странци приликом преузимања/доставе предмета.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

"ОНЛАЈН" ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПРУЖАЊЕ КОНЗУЛАРНИХ УСЛУГА

Обавештавамо да се у Амбасади Републике Србије у Ослу од 31.маја 2022. године примењује нови начин заказивања термина за пружање конзуларних услуга за период од 01. Јула 2022. године.  
Странке ће самостално заказивати термине за пружање свих конзуларних услуга  искључиво путем "онлајн" апликације е-КОНЗУЛАТ.  Ради резервације термина молимо да пратите упутства на доле наведном линку:

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs/

За додатне информације, молимо да кликнете на ПОМОЋ у апликацији.

Уколико су у питању специфични случајеви потребно је да се за додатна појашњења и/или инструкције обратите емејлом на адресу Конзуларног одељења konzularno@serbianembassy.no

 

COVID - 19 УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

COVID - 19 УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У КРАЉЕВИНУ НОРВЕШКУ


 
 
 
Полагање венаца поводом 80-те годишњице од доласка првих интернираца у Другом светском рату у Норвешку

24.06.2022.

Амбасадор Драган Петровић боравио је 23. јуна у Мушјену где је положио венце на спомен обележја посвећена страдању Срба и њихових сапатника са простора бивше Југославије у радним логорима Корген и Осен на северу окупиране Норвешке током Другог светског рата. Амбасадор Петровић се том приликом у одвојеним сусретима захвалио руководству општина Вефсн и Хемнес где се налазе споменици на доследном залагању за очување сећања на велике жртве међу градитељима Крвавог пута, као и руководству Удружења Норвешка - Запад Балкан на огромном доприносу у откривању бројних стратишта и имена стотина заробљеника који су изгубили живот на овом простору. 

 


 


Рејкјавик: Прослава Националног дана Исланда

19.06.2022.

Амбасадор Драган Петровић присуствовао је 17. јуна у Рејкјавику церемонији прославе Националног дана Републике Исланд, као и пријему који је за чланове дипломатског кора организовао председник Гудни Јоханесон. Амбасадор Петровић учествовао је тим поводом на радном ручку који за шефове дипломатских мисија организовала министарка спољних послова Тордис Гилфадотир. Током боравка у Рејкјавику, амбасадор Петровић сусрео се и са представницима српске дијаспоре, са којима је разговарао о плановима за организацију манифестације Дани српске културе на Исланду.


Рејкјавик: Амбасадор Петровић са директорком за политичка питања и међународне организације у Министарству спољних послова Исланда

17.06.2022.

Амбасадор Драган Петровић разговарао је 16. јуна у Рејкјавику са Аном Хјартардотир, директорком за политичка питања и међународне организације у Министарству спољних послова Исланда, о могућностима за унапређење билатералне сарадње. Као перспективне идентификоване су области информационих технологија, где је већ остварен помак, као и  домен обновљивих извора енергије и заштите животне средине у којима је Исланд медју водећима у свету. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова