| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 08:30 – 16:30 часова

Конзуларно одељење (рад са странкама):

уторком и петком од 11:00 - 14:00 часова

Празници

Географска адреса:
Munkedamsveien 59B
0270 ОСЛО
НОРВЕШКА

Поштанска адреса на коју треба слати писма и препоручене пошиљке:

PO Box 4035 AMB, 0244 OSLO
NORWAY

Телефон:  + 47 / 23 11 52 20 Локација/Мапа
Факс:        + 47 / 22 83 83 14 Конзуларна надлежност

Е-mail: ambasada@serbianembassy.no

            konzularno@serbianembassy.no

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.oslo.mfa.gov.rs  
Број банковног рачуна Амбасаде (NORDEA) за плаћање конзуларних услуга: 6001.07.02391, IBAN NO2460010702391, SWIFT:NDEANOKK (признаница о наплаћеној Републичкој административној такси ће бити достављена странци приликом преузимања/доставе предмета).

 


 
 
 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

19.03.2020.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Моле се држављани Републике Србије који су се привремено затекли у Краљевини Норвешкој – туристички или на основу друге врсте привременог боравка, а који нису у могућности да се врате у Р.Србију због прекида саобраћајних веза да се хитно, искључиво на е-мејл адресу ambasada@serbianembassy.no обрате Амбасади Р.Србије у Ослу и доставе следеће податке: име и презиме, године живота, пол, ЈМБГ, број пасоша, место и разлог боравка у иностранству, контакт телефон, мејл адреса,  адреса и место пребивалишта у Србији .

Лични подаци се прикупљају ради евентуалне организације транспорта за Р. Србију који у овом тренутку није известан.

Амбасада Р. Србије у Ослу ће благовремено на интернет сајту објавити информацију, ако и када за евидентирана лица превоз до Р. Србије буде могућ.

Напомињемо да се ово саопштење не односи на држављане Р.Србије са регулисаним или сталним боравком у Краљевини Норвешкој за које и даље важи препорука владе Р.Србије да се уздрже од путовања у Р.Србију која нису апсолутно неопходна.

Напомињемо да ће уколико буде организован транспорт за Р. Србију сва лица која допутују из Краљевине Норвешке бити у обавези да спроведу меру самоизолације у кућним условима у трајању од 28 дана. 

Уколико се епидемиолошка ситуација у Норвешкој погорша није искључена примена мере карантина у трајању од 28. дана у установи затвореног типа (Моровић, Шид, Миратовачко поље).


ПРЕКОРАЧЕЊЕ ТУРИСТИЧКОГ БОРАВКА У ТРАЈАЊУ ОД 90 ДАНА

20.03.2020.

Обавештавамо све држављане Р. Србије који се тренутно налазе у Краљевини Норвешкој, а којима ускоро истиче или је истекао период од 90 дана дозвољеног боравка у Шенгену, да у актуелним околностима, неће сносити никакве последице због наведеног прекорачења.

У саопштењу норвешког Директората за странце (UDI) се такође наводи да нема потребе да о истеку дозвољеног боравка додатно обавештавате Директорат или норвешку полицију. Више информација можете наћи на линку УДИ  ОВДЕ


ДИГИТАЛНИ САДРЖАЈИ У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ

23.03.2020.

У намери да становништву у Р. Србији и иностранству олакша приступ садржајима из културе, имајући пре свега у виду спреченост обављања програмских активности установа културе, Министарствo културе и информисања упутило је препоруку установама културе да се грађанима омогући максимална доступност дигиталних садржаја из области културе. Мера је донета у циљу што безболнијег превазилажења друштвене ситуације настале због епидемије коронавируса и првенствено је намењена онима који су у било којој врсти изолације и грађанима који поштују меру останка код куће. На веб страници Министарства културе и информисања можете пронаћи списак дигиталних садржаја у области културе које нуде установе културе Републике Србије:

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje-  као и приступом на веб сајт Дигитална солидарност:

https://www.digitalnasolidarnost.gov.rs/

Министарство културе и информисања је установило Претраживач културног наслеђа, који обезбеђује доступност информација о културном наслеђу Републике Србије које се чува у библиотекама, архивима, музејима, галеријама, заводима за заштиту споменика и другим субјектима у култури. Циљ Претраживача је подстицање учења и јачања свести и значаја културног наслеђа. Претраживач је доступан на српском и енглеском језику и приступа му се преко линка:

https://kultura.rs/


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова