| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme ambasade:

Ponedeljak - petak: 09:00 – 16:30 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

UTORKOM i ČETVRTKOM od 10:00 - 15:00 časova, (sključivo prema unapred - telefonom - zakazanim terminima). Režim rada konzularnog odeljenja molimo pogledajte  OVDE

Praznici

Geografska adresa:
Munkedamsveien 59B
0270 OSLO
NORVEŠKA

Poštanska adresa na koju treba slati pisma i preporučene pošiljke:

PO Box 4035 AMB, 0244 OSLO
NORWAY

Telefon: + 47 / 23 11 52 20

INFORMACIJE I ZAKAZIVANJE TERMINA:
RADNIM DANOM OD 10:00 DO 15:00 H

Lokacija/Mapa

Faks:     + 47 / 22 83 83 14

Za VRLO HITNE slučajeve van radnog vremena:

             + 47 / 953 65 811

Konzularna nadležnost

Е-mail: Ambasada

           ambasada@serbianembassy.no

Е-mail: Konzularno odeljenje

           konzularno@serbianembassy.no

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.oslo.mfa.gov.rs/lat/index.php  

Broj bankovnog računa Ambasade (NORDEA) za plaćanje konzularnih usluga iz Norveške: 6001.07.02391. - VAŽNO - NE VRŠITI UPLATE BEZ PRETHODNOG ZAKAZIVANJA TERMINA DOLASKA U AMBASADU.

Za uplate sa Islanda: IBAN: NO2460010702391 SWIFT: NDEANOKK - VAŽNO - PRE UPLATE KONZULARNE TAKSE MOLIMO POŠALJITE POTREBNA DOKUMENTA I PROVERITE DA LI IH JE AMBASADA PRIMILA. UPLATU UVEĆATI ZA 50 NOK ZBOG TROŠKOVA TRANSFERA  NOVCA.

Priznanica o naplaćenoj Republičkoj administrativnoj taksi će biti dostavljena stranci prilikom preuzimanja/dostave predmeta.

COVID - 19 USLOVI ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

COVID - 19 USLOVI ZA ULAZAK U KRALJEVINU NORVEŠKU


 
 
 
GLASANJE U AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U OSLU NA REFERENDUMU 16.01.2022.

31.12.2021.

Republička izborna komisija donela je Rešenje u skladu sa kojim će u Ambasadi Republike Srbije u Oslu biti otvoreno glasačko mesto na republičkom referendumu, raspisanom za 16.01.2022. godine.

Pravo glasa imaju svi naši državljani koji su se prijavili preko Ambasade Republike Srbije u Oslu i dobili Rešenje o upisu u Jedinstveni birački spisak po mestu boravišta u inostranstvu.

Glasačko mesto biće otvoreno 16. januara 2022. godine od 07-20 časova u prostorijama Ambasade,  Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo,  uz poštovanje važećih epidemioloških mera (obavezno nošenje maske i propisana razdaljina).

Kao dokaz identiteta, na glasanje je potrebno poneti važeću ličnu kartu ili pasoš Republike Srbije.
 


Оn-line koncert devetogodišnjeg kompozitora Andreja Stojanovića

29.12.2021.

Ambasada Republike Srbije u Oslu vas poziva da na Božić, 7. januara 2022. godine u 18.00 časova, zajedno pogledamo on-line koncert devetogodišnjeg kompozitora Andreja Stojanovića na YouTube kanalu

https://www.youtube.com/channel/UCGAcq1uBo_mnA7KkIrYnREA.

Naš Andrej će zajedno sa rimskim orkestrom „Citta di Roma“, pijanistkinjom Kristianom Pegorarom i pod dirigentskom palicom maestra Lorenca Porcija, predstaviti svoje kompozicije Valcer za Narni, Sonatinu br1, Valcer za Ivanku, Varijacije br 1: Mama i tata ja vas mnogo volim, Novogodišnji marš i Simfoniju br 1.


Raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije

02.12.2021.

Ambasada Republike Srbije u Kraljevini Norveškoj obaveštava da je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić potpisao Odluku o raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, koji će biti održan 16. januara 2022. godine.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdalo je Obaveštenje za birače koji imaju boravište u inostranstvu o ostvarivanju biračkog prava na republičkom referendumu, koje je dostupno na sledećem linku:

http://mduls.gov.rs/obavestenja/obavestenje-za-birace-koji-imaju-boraviste-u-inostranstvu-o-ostvarivanju-birackog-prava-na-republickom-referendumu/

Uvid u jedinstveni birački spisak (JBS) može se izvršiti elektronskim putem, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte na zvaničnoj stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Državljani Republike Srbije sa biračkim pravom, koji borave u Kraljevini Norveškoj ili Republici Island, mogu podneti zahtev za glasanje na predstojećem referendumu preko Ambasade Republike Srbije u Oslu, najkasnije do ponoći  25. decembra 2021. godine.

Formular zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu možete preuzeti OVDE.

Potpisan formular, zajedno sa kopijom važećeg pasoša, lične karte ili vozačke dozvole R. Srbije potrebno je do naznačenog roka dostaviti Ambasadi Republike Srbije u Oslu poštom, faksom ili mejlom.

Adresa:
Embassy of the Republic of Serbia, Munkedamsveien 59B, 0270 Oslo
Faks (0047) 2283-8314

E-mail: ambasada@serbianembassy.no

Lice koje je državljanin R. Srbije i ima prebivalište u Republici Srbiji, a nije upisano u jedinstveni birački spisak, potrebno je da preko ambasade podnese zahtev za upis u JBS.

Formular zahteva za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti OVDE.

Tek nakon što zahtev bude rešen, odnosno nadležni organ donese rešenje o upisu u JBS, diplomatsko-konzularno predstavništvo može primiti i procesuirati zahtev za glasanje u inostranstvu.

Napomena: glasačko mesto će biti otvoreno pod uslovom da je prijavljeno minimum 100 glasača.
 

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova