| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme ambasade:

Ponedeljak - petak: 09:00 – 16:30 časova

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

UTORKOM, SREDOM i ČETVRTKOM od 10:00 - 15:00 časova, (sključivo prema unapred elektronski ON LINE zakazanim terminima). Režim rada konzularnog odeljenja molimo pogledajte  OVDE

Praznici

Geografska adresa:
Munkedamsveien 59B
0270 OSLO
NORVEŠKA

Poštanska adresa na koju treba slati pisma i preporučene pošiljke:

PO Box 4035 AMB, 0244 OSLO
NORWAY

Telefon: + 47 / 23 11 52 20

INFORMACIJE I ZAKAZIVANJE TERMINA:
RADNIM DANOM OD 10:00 DO 15:00 H

Lokacija/Mapa

Faks:     + 47 / 22 83 83 14

Za VRLO HITNE slučajeve van radnog vremena:

             + 47 / 908 04 976

Konzularna nadležnost

Е-mail: Ambasada

           ambasada@serbianembassy.no

Е-mail: Konzularno odeljenje

           konzularno@serbianembassy.no

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.oslo.mfa.gov.rs/lat/index.php  

Broj bankovnog računa Ambasade (NORDEA) za plaćanje konzularnih usluga iz Norveške: 6001.07.02391. - VAŽNO - UPLATU VRŠITI NAKON ZAKAZIVANJA TERMINA ISKLJUČIVO U MESECU U TOKU KOJEG JE TERMIN ZAKAZAN. 

Za uplate sa Islanda: IBAN: NO2460010702391 SWIFT: NDEANOKK - VAŽNO - PRE UPLATE KONZULARNE TAKSE MOLIMO POŠALJITE POTREBNA DOKUMENTA I PROVERITE DA LI IH JE AMBASADA PRIMILA. UPLATU UVEĆATI ZA 50 NOK ZBOG TROŠKOVA TRANSFERA  NOVCA.

Priznanica o naplaćenoj Republičkoj administrativnoj taksi će biti dostavljena stranci prilikom preuzimanja/dostave predmeta.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

"ONLAJN" ZAKAZIVANjE TERMINA ZA PRUŽANjE KONZULARNIH USLUGA

Obaveštavamo da se u Ambasadi Republike Srbije u Oslu od 31.maja 2022. godine primenjuje novi način zakazivanja termina za pružanje konzularnih usluga za period od 01. Jula 2022. godine.  

Stranke će samostalno zakazivati termine za pružanje svih konzularnih usluga  isključivo putem "onlajn" aplikacije e-KONZULAT.  Radi rezervacije termina molimo da pratite uputstva na dole navednom linku:

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs/

Za dodatne informacije, molimo da kliknete na POMOĆ u aplikaciji.
Ukoliko su u pitanju specifični slučajevi potrebno je da se za dodatna pojašnjenja i/ili instrukcije obratite emejlom na adresu Konzularnog odeljenja konzularno@serbianembassy.no

COVID - 19 USLOVI ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

COVID - 19 USLOVI ZA ULAZAK U KRALJEVINU NORVEŠKU


 
 
 
Polaganje venaca povodom 80-te godišnjice od dolaska prvih interniraca u Drugom svetskom ratu u Norvešku

24.06.2022.

Ambasador Dragan Petrović boravio je 23. juna u Mušjenu gde je položio vence na spomen obeležja posvećena stradanju Srba i njihovih sapatnika sa prostora bivše Jugoslavije u radnim logorima Korgen i Osen na severu okupirane Norveške tokom Drugog svetskog rata. Ambasador Petrović se tom prilikom u odvojenim susretima zahvalio rukovodstvu opština Vefsn i Hemnes gde se nalaze spomenici na doslednom zalaganju za očuvanje sećanja na velike žrtve među graditeljima Krvavog puta, kao i rukovodstvu Udruženja Norveška - Zapad Balkan na ogromnom doprinosu u otkrivanju brojnih stratišta i imena stotina zarobljenika koji su izgubili život na ovom prostoru. Rejkjavik: Proslava Nacionalnog dana Islanda

19.06.2022.

Ambasador Dragan Petrović prisustvovao je 17. juna u Rejkjaviku ceremoniji proslave Nacionalnog dana Republike Island, kao i prijemu koji je za članove diplomatskog kora organizovao predsednik Gudni Johaneson. Ambasador Petrović učestvovao je tim povodom na radnom ručku koji za šefove diplomatskih misija organizovala ministarka spoljnih poslova Tordis Gilfadotir. Tokom boravka u Rejkjaviku, ambasador Petrović susreo se i sa predstavnicima srpske dijaspore, sa kojima je razgovarao o planovima za organizaciju manifestacije Dani srpske kulture na Islandu.


Rejkjavik: Ambasador Petrović sa direktorkom za politička pitanja i međunarodne organizacije u Ministarstvu spoljnih poslova Islanda

17.06.2022.

Ambasador Dragan Petrović razgovarao je 16. juna u Rejkjaviku sa Anom Hjartardotir, direktorkom za politička pitanja i međunarodne organizacije u Ministarstvu spoljnih poslova Islanda, o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje. Kao perspektivne identifikovane su oblasti informacionih tehnologija, gde je već ostvaren pomak, kao i  domen obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine u kojima je Island medju vodećima u svetu. 


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova