| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 08:30 – 16:30 časova


Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

utorkom i petkom od 11:00 - 14:00 časova

Praznici

Geografska adresa:
Munkedamsveien 59B
0270 OSLO
NORVEŠKA

Poštanska adresa na koju treba slati pisma i preporučene pošiljke:

PO Box 4035 AMB, 0244 OSLO
NORWAY

Telefon: + 47 / 23 11 52 20 Lokacija/Mapa
Faks:     + 47 / 22 83 83 14 Konzularna nadležnost

Е-mail: ambasada@serbianembassy.no

            konzularno@serbianembassy.no

Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.oslo.mfa.gov.rs  
Broj bankovnog računa Ambasade (NORDEA) za plaćanje konzularnih usluga: 6001.07.02391   IBAN: NO2460010702391 SWIFT: NDEANOKK (priznanica o naplaćenoj Republičkoj administrativnoj taksi će biti dostavljena stranci prilikom preuzimanja/dostave predmeta).

 


 
 
 
VAŽNO OBAVEŠTENjE

19.03.2020.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Mole se državljani Republike Srbije koji su se privremeno zatekli u Kraljevini Norveškoj – turistički ili na osnovu druge vrste privremenog boravka, a koji nisu u mogućnosti da se vrate u R.Srbiju zbog prekida saobraćajnih veza da se hitno, isključivo na e-mejl adresu ambasada@serbianembassy.no obrate Ambasadi R.Srbije u Oslu i dostave sledeće podatke: ime i prezime, godine života, pol, JMBG, broj pasoša, mesto i razlog boravka u inostranstvu, kontakt telefon, mejl adresa, adresa i mesto prebivališta u Srbiji.

Lični podaci se prikupljaju radi eventualne organizacije transporta za R. Srbiju koji u ovom trenutku nije izvestan.

Ambasada R. Srbije u Oslu će blagovremeno na internet sajtu objaviti informaciju, ako i kada za evidentirana lica prevoz do R. Srbije bude moguć.

Napominjemo da se ovo saopštenje ne odnosi na državljane R.Srbije sa regulisanim ili stalnim boravkom u Kraljevini Norveškoj za koje i dalje važi preporuka vlade R.Srbije da se uzdrže od putovanja u R.Srbiju koja nisu apsolutno neophodna.

Napominjemo da će ukoliko bude organizovan transport za R. Srbiju sva lica koja doputuju iz Kraljevine Norveške biti u obavezi da sprovedu meru samoizolacije u kućnim uslovima u trajanju od 28 dana.

Ukoliko se epidemiološka situacija u Norveškoj pogorša nije isključena primena mere karantina u trajanju od 28 dana u ustanovi zatvorenog tipa (Morović, Šid, Miratovačko polje).

 


PREKORAČENJE TURISTIČKOG BORAVKA U TRAJANJU OD 90 DANA

20.03.2020.

Obaveštavamo sve državljane R. Srbije koji se trenutno nalaze u Kraljevini Norveškoj, a kojima uskoro ističe ili je istekao period od 90 dana dozvoljenog boravka u Šengenu, da u aktuelnim okolnostima, neće snositi nikakve posledice zbog navedenog prekoračenja.

U saopštenju norveškog Direktorata za strance (UDI) se takođe navodi da nema potrebe da o isteku dozvoljenog boravka dodatno obaveštavate Direktorat ili norvešku policiju. Više informacija možete naći na sledećem linku UDI OVDE


DIGITALNI SADRŽAJI U OBLASTI KULTURE

23.03.2020.

U nameri da stanovništvu u R. Srbiji i inostranstvu olakša pristup sadržajima iz kulture, imajući pre svega u vidu sprečenost obavljanja programskih aktivnosti ustanova kulture, Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je preporuku ustanovama kulture da se građanima omogući maksimalna dostupnost digitalnih sadržaja iz oblasti kulture. Mera je doneta u cilju što bezbolnijeg prevazilaženja društvene situacije nastale zbog epidemije koronavirusa i prvenstveno je namenjena onima koji su u bilo kojoj vrsti izolacije i građanima koji poštuju meru ostanka kod kuće. Na veb stranici Ministarstva kulture i informisanja možete pronaći spisak digitalnih sadržaja u oblasti kulture koje nude ustanove kulture Republike Srbije:

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje-

kao i pristupom na veb sajt Digitalna solidarnost:

https://www.digitalnasolidarnost.gov.rs/

Ministarstvo kulture i informisanja je ustanovilo Pretraživač kulturnog nasleđa, koji obezbeđuje dostupnost informacija o kulturnom nasleđu Republike Srbije koje se čuva u bibliotekama, arhivima, muzejima, galerijama, zavodima za zaštitu spomenika i drugim subjektima u kulturi. Cilj Pretraživača je podsticanje učenja i jačanja svesti i značaja kulturnog nasleđa. Pretraživač je dostupan na srpskom i engleskom jeziku i pristupa mu se preko linka:

https://kultura.rs/


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova