| |     latinica | english  
Насловна
Верске заједнице у Краљевини Норвешкој

Норвешка Влада из државног буџета финансира све регистроване верске заједнице у Краљевини Норвешкој, а субвенције се од државе добијају на основу броја регистрованих чланова.

Приступнице за чланство у верској заједници се прослеђују надлежним норвешким органима и на основу њих се добијају средства од државе.

Уколико нисте регистровани као члан у некој од верских заједница, новац који је уту сврху намењен и аутоматски се одбија од прихода, уплаћује се норвешкој лутеранско-протестантској заједници.

Новац који верске заједнице добијају по основу регистрације чланства, најчешће се користи за организовање духовних, културних и других активности, као и за одржавање просторија.

Уколико желите да постанете члан једне од парохија Српске православне цркве, све потребне информације и формуларе за пријаву можете наћи на Интернет адреси ПарохијеСвети Василије Острошки у Ослу http://vasilijeostroski.com/clanstvo-u-parohiju и Парохије Свети Димитрије Солунски у Кристијансанду http://svetidimitrije.no/parohija/clanstvo.html.

Информације о чланству у Исламској заједници доступне су на следећем линку: http://www.izbih.no/.


Верзија за штампу
Дијаспора
Верске заједнице у Краљевини Норвешкој
О дијаспори
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали